Volgens Fabricio Werdum is Alistair Overeem zonder zijn prestatieverbeterende middelen een compleet andere vechter. De Braziliaan zegt dat Overeem zijn laatste nederlagen te danken heeft aan het feit dat hij geen steroïden meer gebruikt.

“Ik ben niet zo’n fan van Overeem”

“Hij is een compleet andere vechter zonder zijn sapjes. Iedereen zag wat er met hem gebeurde. Overeem is een goede vechter met zijn sapjes, maar zonder is hij compleet anders. Zij nemen zijn krachten af. Laten we eerst maar eens zien hoe hij het tegen Frank Mir doet. Kijken of hij zijn strategie en training heeft aangepast,” laat Werdum aan MMA Fighting weten. “Frank Mir doet het op dit moment ook niet al te best, maar ik geloof dat Overeem in staat is om de takedowns te verdedigen en hem knock-out te slaan.”

Werdum en Overeem zijn geen vreemden van elkaar. De twee namen het in hun periode bij PRIDE en Strikeforce tegen elkaar op en wisten beide een keer van elkaar te winnen. “Ik ben niet zo’n fan van Overeem. Niet vanwege het feit dat we het tegen elkaar hebben opgenomen, maar omdat hij nogal arrogant is. Maar hij is een goede vechter, een sterke jongen en een goede striker. Ik respecteer hem voor alles wat hij voor het MMA en de K-1 gedaan heeft.”