Antony Mundine zal het op 23 oktober in de belangrijkste partij uit zijn carrière opnemen tegen drievoudig wereldkampioen Shane Mosley. De 38-jarige Mundine belooft een punt achter zijn carrière te zetten indien hij van Mosley verliest. Complete onzin vindt Mosley, die het naar eigen zeggen geen schande vindt om van iemand als hem te verliezen.

“De mensen zullen de oude Shane in de ring zien.”

“Ik zou het vreselijk vinden als Anthony met pensioen gaat als hij van mij verliest. Als hij dat soort dingen moet zeggen om zichzelf te motiveren, prima. Dat is aan hem. Maar Anthony moet weten dat ik vrij goed ben. Ik heb het tegen de beste opgenomen en het is geen schande om te verliezen van een vechter als ik,” aldus Mosley.

De 42-jarige Mosley kent een lange geschiedenis in het boksen en behoorde jaren geleden tot de beste van de wereld. Na een jaar afwezigheid keerde Mosley op 18 mei succesvol terug in de ring door een overwinning op de Mexicaan Pablo César Cano te boeken. Mosley verkeert naar eigen zeggen in uitstekende vorm en is er klaar voor om op 23 oktober de 48ste overwinning uit zijn carrière binnen te slepen. “De mensen zullen de oude Shane in de ring zien. De oude Sugar Shane is terug van weggeweest. Jullie zullen dezelfde Shane zien die het tegen Manny Pacquiao en Mayweather opnam. Ik ben er klaar voor.”