Lennox Lewis is bereid om zijn bokshandschoenen af te stoffen om het tegen één van de gebroeders Klitschko op te nemen. Daar is wel een prijs van maar liefst 100 miljoen dollar aan verbonden.


foto: Lennox Lewis (r) in gevecht met Vitali Klitschko

“Ik heb mijn prijs genoemd”

De 48-jarige Brit werd het afgelopen weekend na het wereldtitelgevecht tussen Wladimir Klitschko en Alexander Povetkin door Russische bokspromotors benaderd om het voor 50 miljoen dollar tegen Wladimir op te nemen. Die aanbieding wees Lewis van de hand en liet weten dat hij voor het dubbele wel bereid is om tussen de touwen door te stappen. “Ik heb mijn prijs genoemd en ze zijn er nu over aan het nadenken. Ik heb hen verteld dat ik over zes maanden klaar kan zijn,” liet Lewis aan de Daily Mail weten.

Lewis zette in februari 2004, na een profcarrière van 16 jaar, een punt achter zijn glansrijke carrière. De olympisch kampioen van 1988 vocht voor het laatst tegen Vitali Klitschko en wordt door velen beschouwd als de laatste grote zwaargewicht. Hoewel de promotors het liefst een rematch tegen Vitali Klitschko zien, neemt Lewis het liever tegen zijn jongere broer op. “Ik heb al van Vitali gewonnen, dus ik neem het liever tegen zijn broertje op.”