De befaamde bokspromotor en manager Frank Maloney, die de manager was van Lennox Lewis op het moment dat hij de eerste Britse zwaargewicht kampioen aller tijden werd, houdt het na dertig jaar voor gezien. De 60-jarige Brit voelt niet meer de passie en liefde voor het vak die hij vroeger wel voelde.


foto: Frank Maloney met Lennox Lewis

“De sport is de laatste jaren enorm veranderd”

Naast Lewis heeft Maloney door de jaren heen talloze andere boksers gepromoot en was hij tot gisteren de manager van David Price. “Het laatste jaar is mijn liefde voor het boksen minder geworden en mijn passie verdwenen. Ik heb de afgelopen zomer veel nagedacht en geconcludeerd dat mijn hart niet langer aan de sport behoort waar ik zoveel van gehouden heb. Als ik verder zou zijn gegaan als de promotor van David Price, dan zou dat oneerlijk zijn geweest. Ik kan de inzet en liefde voor de sport die nodig is om zijn carrière weer op de rails te krijgen niet langer opbrengen.”  Maloney heeft aangegeven wel beschikbaar te blijven als adviseur.

“De sport is de laatste jaren enorme veranderd. De boksers luisteren veel naar de laatste persoon die ze ontmoeten en de trainers die wel tijd, maar geen geld in de sport investeren hebben te veel macht. Daarnaast heb ik het de laatste tijd ook moeilijk op persoonlijk vlak en door deze beslissing voel ik me veel meer op mijn gemak.”