Jegish Yegoian had zich geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen. De Armeniër heeft vanavond in het Roemeense Giurgiu het SUPERKOMBAT zwaargewicht toernooi op zijn naam geschreven en zich daarmee geplaatst voor de SUPERKOMBAT World Grand Prix 2013 Final Elimination.

“Ik wilde mezelf bewijzen voor de mensen thuis”

Yegoian, die enkele dagen geleden het gevecht accepteerde, bereikte de finale na een overwinning op Ibrahim Aarab en was in de finale te sterk voor de Belg Thomas Vanneste. De leden van de jury waren na drie rondes unaniem in hun oordeel: 30-27, 30-27 en 30-27. “Het is een mooie ervaring om in zo’n toernooi te mogen vechten. Dankzij het geloof dat ik in mezelf heb, heb ik dit toernooi gewonnen.”

Ook stond de avond in het teken van Redouan Cairo. Aan de Surinamer, uitkomend voor Mousid Gym, was het de taak om zijn nederlaag tegen Sebastian ‘Son of Dracula’ Ciobanu recht te zetten. De partij begon echter dramatisch. Al in de eerste ronde werd Cairo twee keer aangeteld en had hij op zijn minst een knock-out nodig om alsnog met de overwinning naar huis te gaan. Dat gebeurde dan ook in de derde en laatste ronde toen hij met een prachtig geplaatste knie de Roemeen tegen het canvas werkte. “Aangezien het een rematch was, stond er veel druk op me. Ik wilde mezelf bewijzen voor de mensen thuis. Mijn overwinning draag ik op aan mijn zoontje van wie ik zielsveel houd,” aldus Cairo.

Amir Zeyada, de man die in het verleden twee keer wist te winnen van Tyrone Spong, moest in zijn SUPERKOMBAT debuut zijn meerdere erkennen in publiekslieveling Bogdan Stoica. De Nederlander met Egyptische roots begon sterk aan de partij en wist de Roemeen goed onder druk te zetten. Vlak voor het eind van de eerste ronde keerde het tij en was het Zeyeda die knock-out ging door een linker zwaaihoek. “Hij was een sterke tegenstander. Ik vocht wel een stuk slimmer en denk dat ik daar de overwinning aan te danken heb,” aldus Stoica.

De uitslagen zijn als volgt:

1. Superfight 1 – Licht zwaargewicht
Ciprian Schiopu (Roemenië) verslaat Jacopo Bianconcini (Italië) door middel van opgave

2. Toernooi halve finale A – Zwaargewicht
Thomas Vanneste (België) verslaat Dorin Robert (Roemenië) door middel van majority beslissing (29-29, 30-29 en 30-29)

3. Toernooi halve finale B – Zwaargewicht
Jegish Yegoian (Armenië) verslaat Ibrahim Aarab (Marokko) door middel van unanieme beslissing (29-28, 29-28, 28,29)

4. Superfight 2 – Zwaargewicht
Damian Garcia (Spanje) verslaat James Wilson (Verenigde Staten) door middel van majority beslissing 29-28 29-28, 28-29 (na extra ronde)

5. Superfight 3 – Super Cruisergewicht
Redouan Cairo (Suriname) verslaat Sebastian Ciobanu (Roemenië) door middel van knock-out (ronde 3)

6. Super Fight 4 – Licht zwaargewicht
Mirel Iacob (Roemenië) verslaat Francesco Mattioli (Italië) door middel van medische interventie (ronde 2)

7. Superfight 5 – Cruisergewicht
Bogdan Stoica (Roemenië) verslaat Amir Zeyada (Egypte) door middel van knock-out (ronde 1)

8. Finale toernooi – Zwaargewicht
Jegish Yegoian (Armenië) verslaat Thomas Vanneste (België) door middel van (30-27, 30-27 en 30-27)