Maandagavond was het altijd betoverende Carré het strijdtoneel van alweer de zevende Ben Bril Memorial. Dit evenement, dat is opgericht ter nagedachtenis aan de in 2003 overleden Barend Bril, wordt door velen beschouwd als het mooiste boksevenement van Nederland. Jakhals Erik Dijkstra praatte de avond aan elkaar.

Kamal vs Danyo

Aan Stephen Danyo en Brahim Kamal was het de eer om de avond af te trappen. De 24-jarige Danyo keerde eerder dit jaar na een korte carrière in Engeland terug naar Nederland omdat hij naar eigen zeggen in zijn ontwikkeling stil stond. Helaas liep de partij uit op een enorme domper. Kamal liep na een onopzettelijke kopstoot in de derde ronde een wond aan het hoofd op. Het team van Kamal vond het onverantwoord om hun pupil de partij uit te laten boksen en besloot daarom, tot grote frustratie van Danyo, de partij te laten beëindigen. Het oordeel van de jury was een technisch onbeslist. “Allereerst wil ik iedereen bedanken voor hun komst,” zei Kamal na afloop van de partij. “Ik heb enorm veel respect voor Danyo en vind het jammer voor hem dat de partij op deze manier moet eindigen.” Een dag later kreeg Danyo alsnog de overwinning toegekend. Dat besloot de Nederlandse Boksbond na het herzien van de reglementen.

Grote Prijs van Amsterdam – Hooker vs Grandjean

Suriel Hooker was de eerste die zich plaatste voor de finale van de Grote Prijs van Amsterdam. Hij was duidelijk te sterk voor Rocky Grandjean. Na 2 minuten en 42 seconden in de tweede ronde gooide de trainer van Grandjean de handdoek in de ring.

Grote Prijs van Amsterdam – Karapetyan vs Poulino

De tweede halve finale was er één waar met smart naar uitgekeken werd. Karapet Karapetyan, de winnaar van vorig jaar, nam het op tegen Joos Poulino. Voor Karapetyan was het zijn tweede partij in nog geen maand tijd. Eind september wist hij nog tijdens het GLORY 10 evenement in Los Angeles een overwinning op Aleksandr Stetcurenko te boeken. Maar Karapetyan had duidelijk niet zijn dag. Hij incasseerde onnodig veel en maakte te weinig punten. Wat wel opgemerkt mag worden is dat Poulino Karapetyan meerdere malen uit zijn concentratie haalde door zijn bitje uit te spuwen. Hier had Chris Dijkstra, de derde man in de ring, op zijn minst een officiële waarschuwing voor kunnen geven. De overwinning ging uiteindelijk naar Poulino. “Dit was geen klassiek boksen. Dit was een vechtpartij,” aldus Poulino.

Ait Bassou vs Kruhlik

Hassan Ait Bassou, de regerend kampioen in het weltergewicht, stond in zijn negentiende profpartij tegenover Yauheni Kruhlik uit Wit-Rusland. De 28-jarige Kruhlik was slechts twee dagen geleden overgevlogen omdat Stephane Malenou, de oorspronkelijk tegenstander van Ait Bassou, zich had afgemeld. De overwinning ging na zes ronden terecht naar Ait Bassou, die na afloop van de partij niets dan lof voor zijn opponent had. “Als je zo doorgaat dan kom je er wel. You are a true warrior.”

Harutjunjan vs El Hamwi

De partij tussen Rafik Harutjunjan en Ahmed El Hamwi is er één om niet te vergeten. De boksers gunden elkaar geen moment rust en trakteerden het publiek op zes ronden spektakel. Hoewel Harutjunjan al in de eerste minuut tegen het canvas ging, leek dat weinig invloed op de rest van de partij te hebben. De 25-jarige Bosschenaar werd na afloop door twee van de drie juryleden als winnaar aangewezen en boekte daarmee zijn vijfde overwinning op rij.

Groenteman vs Tsirimokos

Barry Groenteman, de regerend Nederlands kampioen bij de licht weltergewichten, had duidelijk niet zijn avond. De publiekslieveling verloor na acht ronden van de Belg Vango Tsirimokos, die het voordeel van alle drie de juryleden kreeg. “Ik heb geknokt voor wat ik waard was. Het zat er niet in vandaag. Ik neem het als man en wil iedereen bedanken voor hun liefde en steun. Ik kom beter dan ooit terug,” aldus Groenteman.

Grote Prijs van Amsterdam – Hooker vs Poulino

Poulino en Hooker gaven alles wat ze nog in zich hadden tijdens de finale van de Grote Prijs van Amsterdam. Echter liep Poulino al in de eerste ronde een snee aan zijn linker wenkbrauw op en vocht hij met een bebloed gezicht de eerste en tweede ronde uit. Hoewel Poulino vond dat hij de partij gemakkelijk had kunnen uitvechten, besloot de ringarts de partij te beëindigen omdat het medisch onverantwoord was om hem door te laten gaan. Winnaar door medische interventie, Suriel Hooker.

Holzken vs Abajiani

Het was tijd voor de hoofdpartij van de avond. Onder luid gejuich van zo’n 100 toeschouwers die vanuit Helmond naar de Nederlandse hoofdstad waren afgereisd om hun idool aan te moedigen, volgde Nieky Holzken zijn trainers Sjef Weber en Mikki Benazzouz naar de ring. Mensen die Holzken kennen wisten precies wat ze te wachten stond, namelijk spektakel. Hij had geen kind aan de uit Georgië overgekomen Gari Abajiani. Na twee overtuigende ronden, sloeg hij Abajiani in de derde ronde met een prachtige leverstoot tegen het canvas. “Het is een mooie ervaring om hier te mogen staan. Ik wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om vanavond naar Carré af te reizen,” liet Holzken na zijn overwinning weten.

De uitslagen zijn als volgt:

01 – Stephen Danyo (Mousid Gym) vs Brahim Kamal (Wellnes Profi Center) eindigt in een technisch onbeslist (2:16, ronde 3)
02 – Voorronde GP van Amsterdam – Suriel Hooker verslaat Rocky Grandjean door midel van opgave (2:42, ronde 2)
03 – Voorronde GP van Amsterdam – Joos Poulino verslaat Karapetyan door middel van majority beslissing (39-37, 38-38 en 37-37)
04 – Hassan Ait Bassou (Wellnes Profi Center) verslaat Yauheni Kruhlik (Rusland) door middel van unanieme beslissing (58-56, 59-55 en 58-56)
05 – Rafik Harutjunjan (Olympia Den Bosch) verslaat Ahmed El Hamwi (België) door middel van majority beslissing (57-57, 58-55 en 58-55)
06 – Vango Tsirimokos (België) verslaat Barry Groenteman (Wellnes Profi Center) door middel van unanieme beslissing (77-75, 78-77 en 77-76)
07 – Grote Carré-Prijs van Amsterdam – Suriel Hooker verslaat Joos Poulino door middel van medische interventie (0:43, ronde 3)
08 – Nieky Holzken (HAB Helmond) verslaat Gari Abajiani (Georgië) door middel van technisch knock-out (0:43, ronde 3)