Afgelopen maandag was het aan Brahim Kamal en Stephen Danyo de eer om de zevende editie van de Ben Bril Memorial af te trappen. Danyo liet voorafgaand aan de partij weten dat de partij niet de volledige lengte zou duren. Hier bleek hij achteraf gelijk in te hebben.

“Volgens de ringarts was de wond te diep en te groot om de partij door te laten gaan”

De partij waar met smart naar uitgekeken werd, eindigde in een grote teleurstelling voor beide boksers. Kamal liep na een onopzettelijke kopstoot een wond aan het hoofd op, waardoor hij genoodzaakt was zich terug te trekken uit de partij. “Volgens de ringarts was de wond te diep en te groot om de partij door te laten gaan. Dus het argument van Danyo dat ik en mijn hoek niet verder wilden boksen, klopt niet. Als een arts met zo’n status zo’n conclusie trekt, dan zegt dat genoeg. Vandaar dat de partij in een onbeslist geëindigd is,” liet Kamal aan R1N weten.

Voor Kamal, die evenals Danyo voor het eerst in het Koninklijk Theater Carré bokste, was het ondanks de uitslag een mooie ervaring. “Kippenvel! Het is een eer om op een plek te mogen staan waar al heel veel grote namen hebben gestaan. Daar komt nog bij kijken dat het de Ben Bril Memorial is. Het bracht dus wel extra spanning met zich mee. Het is het hoogste podium waar je kunt staan in Nederland. Dit is voor mij een kans geweest om te laten zien wat ik kan, dus die spanning was er zeker.”

Ondanks dat de partij volgens de Nederlandse Boksbond in een technisch onbeslist eindigde, meldde verschillende media een dag later dat Danyo alsnog de overwinning toegekend kreeg. Kamal en zijn team zijn hier echter niet van op de hoogte gesteld en boxrec, ‘s werelds grootste boksdatabase, heeft de uitslag ook nog als een onbeslist staan. “Ik heb het zoals iedereen een beetje gelezen. Maar dit verhaal verwijs ik naar het land der fabelen. De uitslag staat op dit moment als een onbeslist.”