Op 26 oktober zal Michael Kuiper het tijdens UFC Fight Night 30 in de Phones 4u Arena in Manchester opnemen tegen Brad Scott. De 24-jarige Tilburger verloor zijn laatste partij op een nogal ongelukkige manier van Tom ‘Filthy’ Lawlor en is erop gebrand om volgende week zaterdag als winnaar de Octagon te verlaten.

Diverse aanpassingen

Kuiper is enorm te spreken over zijn voorbereiding en is ervan overtuigd dat hij Scott kan verslaan. “Mijn voorbereiding is erg goed verlopen. Ik voel me beter dan voorheen. Ik heb diverse aanpassingen in mijn strategie gemaakt en me meer op het Mixed Martial Arts gericht. Ik verwacht dat het een lastige partij gaat worden, maar ik denk dat ik hem op alle vlakken kan pakken. Ik kan niet wachten tot het 26 oktober is,” liet Kuiper aan R1N weten.

Scott bereikte vorig jaar de finale van The Ultimate Fighter: The Smashes, de eerste Australische versie van The Ultimate Fighter, maar verloor uiteindelijk van Robert Whittaker. De 24-jarige Brit kwam in totaal tien keer in actie waarvan hij maar liefst acht keer wist te winnen. Bij geen van zijn overwinningen hoefde de jury eraan te pas te komen.