Tyson Fury lag eerder deze maand flink onder vuur nadat hij enkele homofobe opmerkingen had gemaakt tegenover David Haye, Lennox Lewis en de gebroeders Klitschko. Volgens Haye is Fury deze keer veel te ver gegaan en kan hij niet wachten om Fury de mond te snoeren.

“Fury zag er uit als een nerveuze boksfanaat”

“Ik tel de dagen af totdat ik tegenover hem in de ring sta en hem kan straffen voor zijn idiote gedrag. Zijn laatste homofobe opmerkingen gericht aan mezelf, Lennox Lewis en de gebroeders Klitschko rijzen echt de pan uit.”

Het was slechts een paar weken geleden sinds Fury op televisie tegenover Lennox stond, maar toen kwam er niets uit. Fury zag er uit als een nerveuze boksfanaat, die compleet onder de indruk van Lennox Lewis was. Waarom Fury destijds niet de ballen had om het recht in het gezicht van Lewis te zeggen? Het antwoord is simpel. Hij had zijn kop van zijn romp geslagen, zelfs op de rijpe leeftijd van 48 jaar!”

De partij tussen Fury en Haye werd eerder naar 8 februari uitgesteld vanwege een snee boven het linkeroog van Haye. Volgens Haye geneest de wond goed, maar moet hij er de komende tijd nog geen stoten tegenaan krijgen.