De startlijst van de twintigste Bep van Klaveren Memorial, die op maandag 11 november in het Topsportcentrum in Rotterdam wordt gehouden, krijgt langzaam vorm. De organisatie heeft drie boksers definitief vastgelegd. Stephen Danyo voor de profpartij, Nouchka Fontijn en WK-kwartfinalist Peter Müllenberg. De laatste twee zullen tijdens het grootste amateur boksevenement van Europa samen met nog vijf andere amateurboksers als Nederlands team van Nederland aantreden tegen Ierland.

85 jaar na Olympisch goud 1928

Twee van de in totaal zeven amateurpartijen worden ingevuld door boksers tot achttien jaar. De groep talentvolle boksers groep komt op zondagmiddag 27 oktober in discotheek Eclipse voor de tweede maal in actie op de junior Bep van Klaveren. Tegenstander van het Nederlands team is de Duitse nationale ploeg. Voormalig bokser Husnu Kocabas wijst namens de Raad van Advies van de Bep van Klaveren Memorial twee boksers aan die een startbewijs voor de het evenement van maandagavond 11 november verdienen. De junior Bep van Klaveren is een gezamenlijk initiatief van de stichting Bep van Klaveren Memorial en Rotterdam Boxing in samenwerking met de deelgemeente Prins Alexander, Rotterdam Topsport, boksschool Van ‘t Hof en een aantal trouwe sponsoren. Met de junior Bep van Klaveren wil de stichting Bep van Klaveren Memorial samen met Rotterdam Boxing de ontwikkeling van bokstalenten een extra impuls te bezorgen.

Het thema van de twintigste Bep van Klaveren Memorial is 85 jaar na Olympisch goud 1928. Om die reden zijn vijftig oud-Olympische deelnemers tijdens het evenement aanwezig. Van Jan Jansen tot Peter Blangé en van Deborah Gravenstijn tot Erica Terpstra. De avond wordt om 20.00 uur traditioneel geopend door crooner Marc Benz, gevolgd door de minuut stilte ter nagedachtenis aan de Rotterdammer van de eeuw en grootste bokser die ons land ooit bezat. De zeven amateurpartijen plus het profgevecht van Danyo, tegen een nog nader bekend te maken opponent, worden omlijst door optredens van het showballet van 21 on Air Dinnershow. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb reikt volgens traditie in de ring de Bep van Klaveren Memorial-prijs uit.