De partij tussen Stephen Danyo en Brahim Kamal op maandag 15 oktober in het Koninklijk Theater Carré kende een nogal ongelukkig slot. Kamal liep na een onopzettelijke kopstoot een wond aan het hoofd op, waarop de partij na 2 minuten en 16 seconden in de derde ronde afgebroken werd. Het oordeel van de jury was een technisch onbeslist.


foto met dank aan Piek Kock

“Ik ben benieuwd wat de uitkomst is”

“Direct na afloop van de partij zei ik: rematch! Na de wedstrijd kwam Kamal naar ons toe en vroeg om respect. Ik zei tegen hem dat daar een rematch voor nodig is. Kamal stemde ermee in, maar zei dat zijn trainer het misschien niet goed zou keuren,” liet Danyo aan R1N weten.

Momenteel lopen er onderhandelingen over een rematch tijdens de 20e editie van de Bep van Klaveren Memorial. “Louise Lenten Veerman, de voorzitter van de Bep van Klaveren Memorial, was die avond speciaal met een afvaardiging van Rotterdam Topsport komen kijken. Na afloop van de partij benaderde zij de trainer van Kamal voor een rematch, maar hij kon daar toen nog geen antwoord op geven. Omdat zij het steeds uitstellen, heb ik Kamal zelf maar gebeld. Maar hij wilde het eerst nog bespreken. Momenteel lopen er onderhandelingen tussen mijn management en het team van Kamal. Ik ben benieuwd wat de uitkomst is.”