Bokspromotor Kalle Sauerland is niet te spreken over de manier waarop het gevecht tussen Wladimir Klitschko en zijn vechter Alexander Povetkin verlopen is. Klitschko wist op 5 oktober in de Olympic Indoor Arena in Moskou met succes zijn WBA (Super), IBF, WBO, IBO & The Ring zwaargewicht titels te verdedigen. De 37-jarige Oekraïner werd na 12 rondes unaniem als winnaar aangewezen en boekte daarmee zijn 61ste overwinning uit zijn carrière.

“Dan heeft niemand een kans”

Volgens Sauerland moeten er stappen ondernomen worden tegen de ‘oneerlijke’ vechtstijl van Klitschko. Volgens hem zou de kampioen een voorkeursbehandeling genieten. “Wij hebben één ding geleerd van het Povetkin gevecht. Als de tegenstander binnen een meter afstand is, dan is Klitschko net een robot met klemarmen. Dan heeft niemand een kans.”

“Als ze deze stijl van hem blijven accepteren, dan kan hij over 15 jaar nog steeds wereldkampioen zijn. Pulev en Boytsow zijn de volgende tegenstanders van Klitschko. Zij hebben recht op een eerlijker gevecht waarin Klitschko zich aan de regels moet houden.”

Sauerland is ook niet te spreken over scheidsrechter Luis Pabón. “Wij hebben bij de WBA een protest tegen scheidsrechter Luis Pabón ingediend. Klitschko is een groot kampioen, maar ook de grootste kampioenen moeten zich aan de regels houden.”