Wie geeft de beste vechtsportdemonstratie? Deze vraag staat op zaterdag 9 november in De Emergohal te Amstelveen centraal tijdens het ‘RINGS BUDO GALA’! 11 demonstratieteams van verschillende oosterse krijgskunsten strijden om de ‘RINGS BUDO TROPHY 2013’. Van de 11 demonstraties kan er maar één de beste zijn! Who will be the Winner?

En wie dat gaat worden bepaalt de jury! Niet zo maar een jury, maar een jury met verstand van krijgskunsten en vechtsport. Zes vooraanstaande juryleden die hun sporen in de krijgskunst en vechtsport ruimschoots hebben verdiend: Thom Harinck, Remy Bonjasky, Kenneth Leeuwin, Karel Gietelink, Wout Kist en Martin Smit.

Per jurylid worden er twee cijfers gegeven. Eén cijfer voor de ‘amusementswaarde’ en één cijfer voor de ‘vechtkundige waarde’ van de demonstratie. Ieder jurylid bekijkt dit vanuit zijn eigen perspectief! Aan het eind van de avond weten wij wie vanavond de beste is!

Met illustere sporten als Pencak-Silat, ITF Taekwondo, WTF Taekwondo, Nunchaku, Kempo, Fudoshin Ryu, Karate, Jiu-Jitsu, Wu-Shu, Yoseikan Budo en Aikido mag je zeker spreken van een gevarieerd programma. Alle demonstratieteams krijgen maximaal 6 minuten de tijd om hun krijgskunst en sport zo goed mogelijk te presenteren, met als voorwaarde dat de demonstratie op muziek wordt uitgevoerd.

Maar naast de demonstraties op het podium wordt er ook nog gevochten in twee disciplines van het kickboksen. Op de mat (tatami) wordt in een ‘4 man toernooi op semi-contact regels’ gestreden om de titel! In de kickboksring staat eveneens een ‘4 man toernooi’ op het programma, maar dan in het ‘K-1 systeem’. De populaire vorm van kickboksen waarin de Nederlanders internationaal successen oogsten.

En of dat al niet genoeg is zal Chloe Bruce de avond openen. Het freestyle-Karate fenomeen uit Engeland is internationaal een absolute grootheid in de ‘Martial Arts’ en vervult in menig vechtsportfilm een belangrijke rol. Kortom, een totaal avondje vechtsport in optima forma!