De partij tussen Bellator debutanten Tito Ortiz en Quinton ‘Rampage’ Jackson is voorlopig van de baan. Voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen Ortiz heeft tijdens het trainen zijn nek gebroken en moet zich daarom noodgedwongen terugtrekken. Het was de bedoeling dat Bellator 106 haar debuut op pay-per-view zou maken, maar ook dat wordt voorlopig uitgesteld.

Ernstige gevolgen

“Ik heb slecht nieuws en ik heb geweldig nieuws. Het slechte nieuws is dat ik kan bevestigen dat Tito zijn nek heeft gebroken en niet in staat is om aanstaande zaterdag in actie te komen. Volgens zijn artsen kan het ernstige gevolgen hebben als Tito zou vechten. Daarom hebben wij besloten Tito van het programma te schrappen. Het goede nieuws is dat het evenement nu gratis te zien zal zijn op Spike TV,” aldus Bellator CEO Bjorn Rebney.

Het hoofdprogramma bestaat nu uit drie titelgevechten. Bellator lichtgewicht kampioen Michael Chandler zal zijn titel verdedigen tegen Eddie Alvarez. Bellator vedergewicht kampioen Pat Curran neemt het op tegen Daniel Straus en Muhammed Lawal en Emanuel Newton zullen strijden om de vacante Bellator licht zwaargewicht titel.