IBF licht zwaargewicht kampioen Bernard Hopkins staat vanavond voor de 64ste keer in zijn 25-jarige carrière als professioneel bokser in de ring. De 48-jarige Amerikaan is in het verleden regelmatig door critici afgeschreven, maar heeft zich daar nooit door laten weerhouden. Zijn bijnaam ‘The Executioner’ heeft plaats moeten maken voor ‘The Alien’ omdat hij naar eigen zeggen niet van deze wereld is.

“Ik heb een knock-out overwinning nodig”

De oudste wereldkampioen zal vanavond in de Boardwalk Hall in Atlantic City zijn krachten meten met de 18 jaar jongere Karo Murat en hoopt de partij op knock-out te winnen. “Mijn laatste knock-out overwinning was in 2004. Ik heb een knock-out overwinning nodig. Ik zal proberen slim te zijn, ik heb die knock-out echt nodig. Dat is iets waar ik echt mee zit,” aldus Hopkins.

De 30-jarige Murat denkt wel degelijk dat de leeftijd van Hopkins een grote rol speelt. Volgens de in Irak geboren bokser is Hopkins niet meer de bokser die hij 18 jaar geleden was. “Je ziet dat de jaren hem getekend hebben. Hij ziet er voor mij echt uit als een 48-jarige. Hij beschikt niet meer over de snelheid die hij vroeger wel had. Hij probeert veel te clinchen en het gevecht op zijn ervaring te winnen, dat is het.”