De legendarische bokser Roy Jones Jr. is zich momenteel aan het voorbereiden voor de 65ste partij uit zijn glansrijke carrière. De voormalig wereldkampioen zal het op 4 december in de National Guard Armory in Philadelphia opnemen tegen Bobby Gunn uit Canada.

“Ik ben klaar voor hem”

De reden dat Jones met deze partij akkoord is gegaan, is omdat hij het hierna tegen voormalig UFC middengewicht kampioen Anderson Silva op wil nemen. Daarvoor moet Silva wel eerst zien te winnen van Chris Weidman. “De reden voor dit gevecht tegen Bobby Gunn is om mezelf op te warmen. Het is namelijk ruim een jaar geleden sinds ik voor het laatst in actie kwam. Ik wil er klaar voor zijn om het tegen Anderson Silva op te nemen. Silva heeft duidelijk gemaakt dat als hij van Chris Weidman wint, ik zijn volgende tegenstander ben. Ik ben klaar voor hem,” aldus Jones Jr.

Hoewel Jones Jr. volgend jaar januari zijn 45ste verjaardag viert, denkt de voormalig nummer 1 van de wereld nog niet aan zijn pensioen. “Mensen zeggen altijd dat ik moet stoppen. Ik houd ervan wat ik doe. Ik houd van de kunst om mensen te raken en zorgen dat je zelf niet wordt geraakt.”