Dereck Chisora heeft onlangs toegegeven dat hij na zijn nederlaag tegen David Haye zijn handschoenen ‘tijdelijk’ aan de wilgen gehangen had. De 29-jarige Brit moest naar eigen zeggen alles op een rijtje zetten en besloot 14 dagen later zijn carrière als profbokser nieuw leven in te blazen.

“Ik had even de tijd nodig om na te denken wat ik precies ging doen”

Chisora bezocht kort na zijn nederlaag tegen Haye de Britse bokspromotor Frank Warren om te zeggen dat hij ermee stopte. Warren ging hiermee akkoord en liet Chisora weten dat hij altijd bij hem terecht kon. “Wat veel mensen niet weten, is dat ik na mijn nederlaag tegen David Haye een tijdje uit de roulatie geweest ben. Ik had even de tijd nodig om na te denken wat ik precies ging doen.”

“Ik ben naar het kantoor van Frank Warren gegaan en heb hem verteld dat ik niet meer wilde boksen. Hij respecteerde mijn besluit en liet weten dat hij er altijd voor mij is. Toen ben ik vertrokken, maar ik kon mijn gedachten niet van het boksen afhouden. Twee weken later ben ik naar Frank teruggekeerd en zette ik mijn handtekening onder een nieuw contract,” aldus Chisora.

Sinds die tijd gaat het Chisora voor de wind. Zijn laatste drie partijen wist hij overtuigend te winnen en op 30 november zal hij in de Copper Box Arena in Londen zijn EBU zwaargewicht titel verdedigen tegen Matteo Modugno.