Op 16 november viert de UFC, ‘s werelds grootste MMA-organisatie, in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas haar 20-jarig bestaan in de vorm van het UFC 167 evenement. De organisatie is van plan om groots uit te pakken en is eerder deze maand van start gegaan met een 20-daagse promotietour waarmee zij maar liefst 24 steden zullen aandoen.

Voor mij maakt het niet veel uit

Ook het evenement schijnt groots aangepakt te worden. Prominenten uit de vechtsportwereld, waaronder oude UFC-kampioenen en deelnemers van de eerste UFC-evenementen, zullen te gast zijn. Opmerkelijk is dat de UFC één van de belangrijkste namen vergeten is, namelijk die van Kancho Gerard Gordeau.

Gordeau wist tijdens het allereerste UFC-evenement op 12 november 1993 de finale van het achtmanstoernooi toernooi te bereiken. In de finale verloor hij uiteindelijk op submission van Royce Gracie. “Wat de UFC gaat doen als ze twintig jaar bestaan, weet ik niet. Ik heb in ieder geval niet gehoord dat ze iets met de vechters van het eerste uur willen doen. Voor mij maakt het niet veel uit, maar ik krijg nog steeds post over mijn wedstrijden toen,” aldus Gordeau.