Zaterdag 9 november was de Emergohal in Amstelveen omgetoverd tot een waar vechtsporttoneel. Een grote mat van ongeveer zestig vierkante meter en een boksring waren opgesteld om ruimte te bieden aan het groots opgezette RINGS BUDO toernooi.

Veelzijdigheid

Milco Lambrechts van RINGS heeft zijn nek uitgestoken om dit evenement neer te zetten. De rode draad van het gala waren een 11-tal demonstraties in verschillende BUDO-stijlen aangevuld met een viermans K-1 toernooi en een viermans toernooi in het semi-contact van de WAKO. Het geheel werd op zeer vakkundige wijze aan elkaar gepraat door, wellicht één van de beste speakers op vechtsportgebied van Nederland, Tom ‘The Voice’ Wesselink!

In het kort zag het er als volgt uit:

11 demonstraties van maximaal zes minuten in verschillende stijlen. Deze demonstraties werden gegeven voor een 6-koppige jury die de demonstraties punten gaven voor twee aspecten, te weten:

01. Amusementswaarde

02. Vechtsporttechnische waarde

De juryleden waren onder andere: Remy Bonjasky, Kenneth Leeuwin, Wout Kist en Thom Harinck. De 11 BUDO demonstraties bestonden uit:

01. Kempo

02. WTF Taekwondo

03. Nunckaku

04. Karate

05. Yoseikan

06. Jiu Jitsu

07. Pencak Silat

08. ITF Taekwondo

09. Fudoshin Ryu

10. Aikido

11. Wushu

Tussendoor werd er een viermans K-1 toernooi geknokt en vond er een semi-contact toernooi plaats. Het publiek was zeer enthousiast over de verschillende demonstraties en konden dus via die weg de leden van de jury beïnvloeden voor wat betreft de amusementswaarde. Uiteindelijk heeft het team van Karate gewonnen en heeft na de eeuwige roem een waardecheque van € 1000,- in ontvangst mogen nemen.

Peter Hazelager wist het K-1 toernooi op zijn naam te schrijven en Carvin Burke won het semi-contact toernooi. Kortom was het een zeer geslaagd evenement dat mogelijk wel eens de ommekeer kan zijn van de vechtsport gezien de veelzijdigheid en het gevarieerde publiek.

R1N bedankt Milco Lambrecht voor zijn gastvrijheid.