Manny Pacquiao gelooft dat hij met een overwinning op Brandon Rios de slachtoffers van de verwoestende tyfoon Haiyan inspiratie en hoop kan brengen. De wereld werd onlangs opgeschrikt door de tyfoon die in de Filipijnen een spoor van dood en vernielingen trok. Het officiële dodental is inmiddels opgelopen tot 2275 en ongeveer zeshonderdduizend mensen zijn hun huis kwijtgeraakt.

“Hij draagt dit gevecht op aan alle slachtoffers”

De 34-jarige Filippijn is zich momenteel aan het voorbereiden voor zijn partij tegen Rios waardoor het voor hem onmogelijk is om de getroffen gebieden te bezoeken. “Ik wilde de getroffen gebieden bezoeken om mijn landgenoten te helpen in deze verschrikkelijke tijd, maar ik ben momenteel nog volop aan het trainen voor een cruciaal gevecht. Ik betreur het daarom enorm dat ik niet kan gaan. Ik zal hulp zenden aan degenen die dit het meest nodig hebben. Ik vraag jullie om te bidden voor ons land en haar inwoners in deze moeilijke tijden,” aldus Pacquiao.

Volgens Pacquiao’ s adviseur Michael Koncz zal de voormalig wereldkampioen direct na zijn partij een bezoek aan de getroffen gebieden brengen. “Manny zijn wens was om naar de getroffen gebieden te gaan om de slachtoffers te steunen. Maar we hebben eerst het belangrijkste gevecht uit zijn carrière op het programma staan. Zijn hart en gebeden gaan uit naar de nabestaanden en families van de slachtoffers. Hij draagt dit gevecht op aan alle slachtoffers.”