Peter Müllenberg betreedt dit weekend voor het eerst in zijn nu al glansrijke carrière als vader de boksring. De Europees vice-kampioen, die dit weekend zijn opwachting maakt in de World Series of Boxing, is maandag 11 november de trotse papa geworden van zoon Peter Noah.

“Ik had ook aanbiedingen uit Amerika, Duitsland en Mexico”

De baby kwam eigenlijk een paar weken te vroeg waardoor Müllenberg zijn reis naar Argentinië een paar dagen besloot uit te stellen. In plaats van maandag vertrok Müllenberg twee dagen later naar het Argentijnse Mar del Plata waar hij donderdag aankwam. “Het gaat goed met onze zoon,” liet Müllenberg aan R1N weten. “Anders was ik natuurlijk ook niet gegaan.”

Het eerste contact met het Italiaanse team kwam tot stand na het veroveren van de zilveren medaille tijdens het EK in Wit-Rusland. “Direct na de finale op het EK in Wit-Rusland ben ik benaderd. Destijds hadden we tijd nodig om erover na te denken. Twee jaar eerder hadden ze me ook al gevraagd, maar dan moest ik daar intern verblijven zolang het seizoen duurde. Dat ging niet samen met mijn werk. Nadat ik medailles won, was het wel mogelijk om thuis te trainen en voor wedstrijden naar Italië af te reizen. Ik had ook aanbiedingen uit Amerika, Duitsland en Mexico. Op zich alle drie goed, maar mijn voorkeur ging toch uit naar het Italiaanse team. Dit was qua financiën en zekerheid het aantrekkelijkst. Zij hebben een goede sponsor die er vanaf het begin af aan bij betrokken is, namelijk Dolce & Gabbana. In de tussentijd waren andere teams failliet gegaan en veel boksers werden nooit betaald. Over het Italiaanse team heb ik nooit iets negatiefs gehoord.”

“Van de World Series of Boxing heb ik hoge verwachtingen. Ik weet ook haast zeker dat die vijf ronden ideaal zijn voor mij. Conditioneel ben ik altijd sterk. Ik denk dat dit een goede bijdrage aan het boksen levert. De boksers krijgen veel meer aandacht en erkenning. Dat is gewoon mooi. Om een voorbeeld te noemen. Op het centraal station in Argentinië hangt een enorme poster van mij. Er lopen hier mensen rond die mij herkennen. Het is op zich een klein gebaar, maar wel iets wat in Nederland niet gebeurt. Daar hebben zij alleen oog voor de grote sporten.”

Müllenberg komt tijdens de World Series of Boxing uit voor Italia Thunder. Zaterdag neemt hij het op tegen Braian Nahuel Suarez van de Argentina Condors.