Het ziet er niet meer naar uit dat David Haye ooit nog de ring zal betreden. De 33-jarige Brit werd donderdag in Duitsland succesvol geopereerd aan zijn schouder, maar kreeg als advies mee dat het beter was om zijn bokshandschoenen definitief op te bergen.

“Misschien was het te mooi om waar te zijn”

“Dit is een bittere pil. Ik had grote plannen voor volgend jaar en mijn ultieme doel was om de wereldtitel te heroveren, iets wat mijn fantastische fans verdienen. Wat ik niet had verwacht, was dat dit jaar de ongelukkigste van mijn carrière zou zijn en dat het aantal blessures mijn plannen zoveel zouden dwarsbomen. Misschien was het te mooi om waar te zijn. De boksgoden blijven me erop attenderen dat het mooi is geweest en dat het misschien eindelijk tijd is om mijn handschoenen aan de wilgen te hangen” aldus Haye.

Door zijn operatie heeft Haye voor de tweede keer op rij noodgedwongen zijn partij tegen zijn landgenoot Tyson Fury af moeten zeggen. De zwaargewichten zouden het in eerste instantie in september tegen elkaar hebben opgenomen, maar destijds liep Haye tijdens zijn voorbereiding een fikse snee boven zijn linkeroog op. Fury is woedend, maar totaal niet verrast. “Iedereen weet dat ik achterdochtig was toen hij zich de eerste keer terugtrok uit het gevecht. Dit geeft mij de bevestiging dat hij altijd bang voor me is geweest en dat hij deze partij nooit gewild heeft.”