Heeft Tyson Fury zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen gehangen? Dat is de vraag die de bokswereld momenteel in haar greep houdt. De 25-jarige Brit, die onlangs te horen kreeg dat zijn gevecht tegen David Haye definitief van de baan is, kondigde woensdag zijn pensioen aan omdat er volgens hem te veel oneerlijke mensen in de bokswereld rondlopen.

“Tyson heeft moeite om deze situatie te accepteren”

Maar volgens Mick Hennessy, de promotor van Fury, is Fury momenteel van slag en lopen er onderhandelingen voor een gevecht tegen de ongeslagen Amerikaan Deontay Wilder.

“Tyson Fury heeft tijd nodig om aan deze situatie te wennen. Dingen zoals gebroken tenen, een snee boven het oog en schouderblessures zijn onbekend terrein voor hem. Tyson heeft moeite om deze situatie te accepteren. Hij wilde het al tegen David Haye opnemen, sinds hij profbokser werd en deed alles wat in zijn macht lag om tegenover hem in de ring te kunnen staan. Hij voelt zich verantwoordelijk tegenover zijn fans die hij twee keer op rij teleur heeft moeten stellen. Wij hebben een aantal gesprekken gevoerd met het team van Wilder, maar er zijn nog veel zaken die besproken moeten worden.”