Ruim 13.000 toeschouwers waren zaterdagavond in The Venetian Macao getuige van Manny Pacquiao’s langverwachte comeback. De 34-jarige Filippijn stapte ruim twee jaar geleden voor het laatst als winnaar uit de ring en volgens velen was het de hoogste tijd voor Pacquiao om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Pacquiao stelde zijn fans dan ook niet teleur. Na twaalf rondes werd hij unaniem (120-108, 119-109 en 118-110) als winnaar verkozen boven de Amerikaan Brandon Rios waarmee hij de vacante WBO International weltergewicht titel binnensleepte.

“Dit gaat niet over mijn comeback”

Voor Pacquiao, die onlangs zag hoe de verwoestende tyfoon Haiyan dood en verderf in zijn vaderland zaaide, was het een emotionele overwinning die hij opdroeg aan de talloze slachtoffers van de tyfoon. “Dit gaat niet over mijn comeback. Mijn overwinning is een symbool voor de terugkeer van mijn volk na deze verschrikkelijke natuurramp,” liet Pacquiao na afloop van de partij weten.

Rios, die zijn tweede nederlaag op rij leed, was vol lof over de Filipijnse superster. “Ik ben zojuist in elkaar geslagen door één van de beste vechters in de wereld. Hij kwam met een gameplan, voerde het uit en won het gevecht. Het is moeilijk om tegen hem te boksen,” aldus Rios.