Carl Froch heeft zaterdagavond in de Phones4u Arena in Manchester met succes zijn WBA en IBF titels in het super middengewicht verdedigd. ‘The Cobra’, zoals zijn bijnaam luidt, versloeg zijn landgenoot George Groves door middel van technisch knock-out.

“Deze partij had nooit beëindigd moeten worden”

Howard Foster, de derde man in de ring, haalde de woede van Groves en de 21.000 toeschouwers op de hals nadat hij de partij in de negende ronde volgens velen onterecht beëindigde. Groves moest behoorlijk wat incasseren, maar was naar eigen zeggen nog wel in staat om de overige drie rondes uit te boksen. “De scheidsrechter had het mis. Deze partij had nooit beëindigd moeten worden. Het is een bittere pil om te slikken,” aldus een teleurgestelde Groves.

Froch, die zich in de eerste ronde wist te herstellen van een knockdown, was het wel eens met het besluit van de scheidsrechter. “Wat hadden jullie dan willen zien? Een kind dat bewusteloos op het canvas ligt en moet worden weggedragen op een stretcher? Op 25-jarige leeftijd kan dat het einde van je carrière betekenen.”