UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones heeft met zijn 26 lentes een indrukwekkende staat van dienst in het MMA. ‘Bones’ werd in 2011 op 23-jarige leeftijd de jongste UFC-kampioen aller tijden, wist de titel al zes keer met succes te verdedigen en heeft de langste overwinningsreeks in de licht zwaargewicht divisie achter zijn naam staan.

“Ik heb het gevoel dat het leuk is geweest”

Omdat hij op zo’n jonge leeftijd al zoveel bereikt heeft en op zijn hoogtepunt zijn handschoenen aan de wilgen wil hangen, heeft Jones besloten om op zijn 30ste een punt achter zijn carrière zetten.

“Ik wil de sport verlaten met een gezond hoofd op mijn schouders. Ik wil niet één van die jongens worden die nog in actie komen als ze al over hun top zijn. Ik wil dat mijn nalatenschap gerespecteerd wordt en op mijn hoogtepunt de sport verlaten. Hoe ik er op dit moment financieel voor sta had ik nooit durven dromen. Voor de financiën hoef ik dus niet actief te blijven.”

“Het Mixed Martial Arts heeft heel wat deuren voor mij geopend en ik heb het gevoel dat er nog heel veel andere zaken te doen zijn. Ik heb het gevoel dat het leuk is geweest. Ik wil nog een paar dingen bewijzen, maar ik heb al heel veel bewezen en ik zie er het nut niet van in om dit nog na mijn 30ste te doen,” liet Jones aan MMAJunkie weten.