Ondanks het missen van zijn schoolreünie heeft Nate Diaz zaterdagavond toch een mooie avond gehad. De jongere broer van de onlangs gepensioneerde Nick Diaz versloeg in het Mandalay Bay Events Center in Las Vegas Gray Maynard door middel van technisch knock-out en werd hiervoor beloond met de ‘Knockout of The Night’ bonus.

“Dit is een harde sport”

“Mijn missie was en is zoals altijd, winnen. Dat was het plan en ik ben blij dat het gelukt is. Ik vond ook dat ze de partij moesten beëindigen. Ik was dan ook blij toen ze dat deden. Dit is een harde sport en ik vind dat we niet onnodig moeten incasseren,” aldus Diaz. Voor de 28-jarige Diaz was het zijn eerste overwinning sinds mei 2012. Zijn laatste twee partijen verloor hij opeenvolgend van Benson Henderson en Josh Thomson.

The Ultimate Fighter

Naast Diaz waren er ook hoofdrollen weggelegd voor Chris Holdsworth en in het bijzonder voor Julianna Pena, die als eerste vrouwelijke Mixed Martial Artist de realityserie The Ultimate Fighter op haar naam wist te schrijven. Zij had geen kind aan Jessica Rakoczy, die duidelijk niet bestand was tegen het geweld dat Pena voor haar in petto had. “Jessica is een stoere meid. Ik kan niet geloven dat ik de overwinning met nog maar één seconde op de klok toegekend kreeg, maar ik ben dankbaar om in de UFC te mogen vechten. Ik wil Dana White en Lorenzo Fertitta bedanken voor het toestaan van vrouwen in de UFC. Wij zijn gekomen om te blijven, dames,” aldus Pena.

Bij de mannen was het Chris Holdsworth die het 18e seizoen van The Ultimate Fighter op zijn naam wist te schrijven. Hij verzekerde zich van een contract voor zes partijen en een gloednieuwe Harley-Davidson door in de finale Davey Grant op submission te verslaan. “Ik neem petje af voor Grant. Ik heb enorm veel respect voor hem. Hij is een geweldige vechter en een goed mens. Ik wens hem veel succes in de toekomst,” liet Holdsworth na zijn overwinning weten.

De uitslagen zijn als volgt:

Hoofdprogramma

Nate Diaz verslaat Gray Maynard door middel van technisch knock-out (ronde 1, 2:38)
Julianna Pena verslaat Jessica Rakoczy door middel van technisch knock-out (ronde 1, 4:59)
Chris Holdsworth verslaat Davey Grant door middel van submission (ronde 2, 2:10)
Jessamyn Duke verslaat Peggy Morgan door middel van unanieme beslissing (30-27, 30-27, 30-27)
Raquel Pennington verslaat Roxanne Modafferi door middel van unanieme beslissing (30-27, 30-27, 29-28)

Voorprogramma

Akira Corassani verslaat Maximo Blanco door middel van DQ (Illegal Knee, ronde 1)
Tom Niinimaki verslaat Rani Yahya door middel van split beslissing (29-28, 28-29, 30-27)
Jared Rosholt verslaat Walter Harris door middel van unanieme beslissing (29-28, 29-28, 29-28)
Sean Spencer verslaat Drew Dober door middel van unanieme beslissing (30-27, 30-27, 30-27)
Josh Sampo verslaat Ryan Benoit door middel van submission (ronde 2, 4:31)