Slechts enkele dagen na Manny Pacquiao’s overwinning op Brandon Rios, is Top Rank promotor Bob Arum alweer druk bezig met Pacquiao’s volgende partij. Volgens Arum zal de Filippijn het op 12 april in Las Vegas opnemen tegen één van de twee boksers die hem vorig jaar wisten te verslaan.

Pacquiao vs Mayweather

Het zal of een rematch zijn tegen de ongeslagen Timothy Bradley of een vijfde ontmoeting met de Mexicaan Juan Manuel Marquez, die Pacquiao eind vorig jaar op knock-out versloeg. Indien Pacquiao zijn volgende partij weet te winnen, dan zal dat kunnen leiden tot het langverwachte gevecht tegen Floyd Mayweather Jr.

Maar volgens Floyd Mayweather Sr. moet Pacquiao eerst zien te winnen van Saul ‘Canelo’ Alvarez of Robert Guerrero voordat er gesproken mag worden over een partij tegen zijn zoon. “Hij moet het eerst maar tegen iemand als Alvarez of Guerrero opnemen. Als hij één van hen verslaat, dan is het tijd om te praten. Dat is wat hij beter kan doen. Als hij een kans wil om het tegen Floyd op te nemen, dan kan hij beter één van die twee verslaan.”