Bokslegende Roy Jones Jr. keert op zaterdag 21 december terug in de ring. De 44-jarige Amerikaan zal het dan in het Dynamo Palace of Sports in Krylatskoye opnemen tegen de Fransman Zine Eddine Benmakhlouf. Dat hebben Square Ring Promotions en Hrunov Promotions bekend gemaakt.

Losse eindjes

“Roy kijkt ernaar uit om terug te keren naar Rusland en wij zijn erg blij dat wij dit zo snel hebben kunnen regelen met onze goede vriend en partner Vlad Hrunov. Wij zijn teleurgesteld dat het gevecht tegen Bobby Gunn van de kaart is, maar er waren nog te veel losse eindjes,” aldus John Wirt, de CEO van Jones.

“Ik heb tegen Bobby (Gunn) gezegd dat ik het tegen hem op wilde nemen. John (Wirt) liet zaterdag aan mij weten dat er nog steeds problemen met het contract waren, maar dat hij een deal met Vlad kon maken. Ik zei tegen hem dat degene die als eerst een deal kon sluiten het gevecht zou krijgen. Rusland heeft uiteindelijk gewonnen,” aldus Jones.

Jones, die maar liefst een decennium lang de beste bokser van de wereld was, won wereldtitels in vier verschillende gewichtsklassen en werd door de Boxing Writers Association of America uitgeroepen tot ‘vechter van het decennium’.