Het bestuur van de Boksbond heeft overeenstemming bereikt met Peter Bonthuis en Paul Hartog om de organisatie van de Bond te versterken. Peter Bonthuis zal optreden als directeur van de Boksbond, Paul Hartog treedt op als directeur van het Bondsbureau. Laatstgenoemde keert terug bij de Boksbond waar hij eerder gedurende 26 jaren heeft gewerkt.

Nederlandse Boksbond

Peter Bonthuis was ook actief in de Bokssport als promotor van de grootste naoorlogse bokswedstrijden in Sportpaleis Ahoy. Hij organiseerde onder meer de Europese titelstrijd in het halfzwaargewicht tussen de beide Nederlandse boksers Rudy Koopmans en Alex Blanchard. Later organiseerde hij, in opdracht van de Amerikaanse promotor Bob Arum, wedstrijden met Regilio Tuur, die uiteindelijk hebben geleid tot het wereldkampioenschap van Tuur. Ook werkte Bonthuis met Peter Post voor de wielerploegen van TI-Raleigh en Panasonic en was hij in de jaren 1973-1983 toernooidirecteur van het ABN Amro Wereldtennistoernooi, eveneens in Ahoy.

In de periode van 1 januari 2003 tot en met 1 juli 2011 was Bonthuis Algemeen Directeur van de Betaald Voetbal Organisatie Sparta Rotterdam. Tot 1 januari 2014 is Bonthuis lid van de Raad van Advies van de Bep van Klaveren Memorial, de jaarlijks terugkerende boksavond ter nagedachtenis Olympisch Kampioen Bep van Klaveren. Zowel Bonthuis als Hartog zullen hun werkzaamheden op parttime basis verrichten.

Opdracht voor beiden is om de bestaande contacten met de stakeholders van de Bond te optimaliseren, waaronder die met NOC*NSF. Ook is de opdracht om meer financiĆ«le middelen te genereren om de Nederlandse Boksbond beter op de kaart te zetten en de leden beter te kunnen faciliteren. Bonthuis: “De relatie met NOC*NSF is van het grootste belang voor de bokssport. Die willen we graag behouden en zo mogelijk uitbreiden. De extra gelden die we proberen binnen te halen moeten de Bond meer armslag geven, en uiteraard zullen we trachten die mensen die recreatief boksen directer bij de Nederlandse Boksbond te betrekken. Ik kijk er naar uit om met ingang van 1 januari aanstaande met mijn werkzaamheden te beginnen”. Paul Hartog is inmiddels begonnen met zijn taken.