Omdat hij onlangs in zijn partij tegen Serge Michel voor het eerst in zeven jaar tegen het canvas ging, moet Peter Müllenberg afzien van deelname aan de World Series of Boxing op 7 december in Duitsland en op 13 december in Oekraïne. Müllenberg kreeg het advies om twee weken rust te nemen en zal daarom pas in het nieuwe jaar weer in actie komen.

“Mijn zoon staat nu op nummer 1”

“Ik stond eigenlijk mijlenver voor op punten. Ik speelde gewoon met hem,” vertelt Müllenberg aan R1N. “Helaas liep ik heel ongelukkig tegen die stoot aan, maar dat hoort bij het spelletje. Je hoopt dat het nooit gebeurt, maar het overkomt iedereen wel een keer. Helaas!”

Müllenberg zijn absentie bij de World Series of Boxing heeft geen negatieve gevolgen voor hem en zijn team. De nummer twee van de EK wordt voor twee wedstrijden vervangen en zal het op 10 januari in Miami met zijn team opnemen tegen de USA Knockouts.

“Ik ben twee keer eerder in de Verenigde Staten geweest om te boksen. Het is een geweldige ervaring om daar te mogen boksen. Het is wel voor het eerst in Miami. Ik verwacht een superavond met veel publiek.”

De noodgedwongen rust heeft voor Müllenberg ook een positieve kant. Zo heeft hij nu meer tijd om met zijn pasgeboren zoon Peter Noah door te brengen. “Het vaderschap is echt leuk. Het vreet nu wel even veel energie, maar dat heb ik er zeker voor over. Hij brengt nu al zoveel meer vreugde in mijn leven. Boksen stond voorheen op nummer 1. Nu hij.”