Hoewel Antonio ‘Bigfoot’ Silva maar liefst 13 van zijn 18 overwinningen door middel van (technisch) knock-out wist te verzilveren, hoopt hij zaterdagavond in Brisbane Mark Hunt op submission te verslaan. In september was het ruim vier jaar geleden sinds de bijna twee meter lange Braziliaan voor het laatst op submission won.

“Ik moet op alles voorbereid zijn”

“Als striker heeft hij veel ervaring. Hij heeft een aantal geweldige partijen gevochten in de K-1, dus de perfecte manier om dit gevecht te winnen is met behulp van mijn jiujitsu. Ik heb tijdens de trainingen veel aandacht aan jiujitsu en worstelen besteed, maar ik heb ook gewerkt aan mijn striking. Het gevecht begint staand dus ik moet op alles voorbereid zijn.”

“Als ik een manier zie om het gevecht staand te beëindigen, dan ga ik daarvoor. Ik heb het nou eenmaal altijd goed gedaan tegen strikers. Kijk maar naar mijn partijen tegen Alistair Overeem, Travis Browne en Fedor Emelianenko. Ik ga voor de knock-out als ik de kans krijg, maar hem naar de grond brengen is mijn gameplan,” liet Silva aan MMAFighting weten.