Bijna twee weken na zijn hartaanval is Shane del Rosario op maandag in het Hoag Memorial Presbyterian Hospital in Newport Beach op 30-jarige leeftijd overleden. Dat hebben UFC-officials bekend gemaakt.

“De gehele organisatie betuigt haar diepste medeleven”

“De Ultimate Fighting Championship rouwt om het tragische verlies van Shane del Rosario, die op 30-jarige leeftijd overleden is. Del Rosario had op dinsdag 26 november een hartaanval als gevolg, van wat artsen denken, een aangeboren hartaandoening. De gehele organisatie betuigt haar diepste medeleven naar de familie en vrienden van Shane,” aldus de UFC.

Del Rosario werd op dinsdag 26 november bewusteloos in zijn huis aangetroffen door zijn goede vriend en kamergenoot Ian McCall. De Amerikaan, die een hartstilstand had toen hij naar het ziekenhuis werd overgebracht, werd op de spoedafdeling gereanimeerd en werd enkele dagen later van de kunstmatige beademing afgehaald na het vertonen van hersenactiviteit.

Del Rosario zou volgens zijn manager Jason House lijden aan een zeldzame hartaandoening genaamd het Lange-QT-syndroom. “Dat is een genetische afwijking waarbij spontaan ernstige hartritmestoornissen kunnen optreden en wat uiteindelijk kan leiden tot een plotselinge dood,” liet House eerder weten.