Marcos Maidana heeft voor een uitzinnig publiek in het Alamodome de WBA weltergewicht titel en de ongeslagen status van Adrien Broner afgenomen. De Argentijn zette vanaf de openingsronde druk, sloeg Broner twee keer tegen het canvas en verraste de bokswereld door ‘The Problem’ zijn eerste nederlaag te bezorgen. Maidana werd na twaalf ronden door de leden van de jury unaniem (117-109, 116-109 en 115-110) als winnaar aangewezen.

“Het was een geweldig gevecht”

Broner had geen antwoord op het geweld van Maidana. In de tweede ronde ging Broner voor het eerst in zijn carrière tegen het canvas en wist de ronde met de grootste moeite te overleven. Het zou ook niet de laatste keer zijn dat hij de mat van dichtbij zou zien. In de achtste ronde sloeg Maidana Broner wederom met een linkse tegen het canvas. Maidana had ook in de laatste vier ronden geen kind aan zijn opponent.

Evenals het publiek was ook Maidana uitzinnig na het horen van de uitslag. “De waarheid is dat ik het nog nooit tegen iemand als Broner heb opgenomen. Het was een geweldig gevecht,” aldus Maidana.

Broner, die voorafgaand aan de partij Maidana een opstapje in zijn carrière noemde, wist na het horen van de uitslag niet hoe snel hij de ring moest verlaten. De fans konden dit niet waarderen en gooiden van alles richting de voormalig kampioen, die later op de avond bekend maakte dat hij een rematch wil.