Aangezien het er niet naar uitziet dat WBC zwaargewicht kampioen Vitali Klitschko op korte termijn zijn titel zal verdedigen, heeft de World Boxing Council (WBC) besloten dat de 42-jarige Oekraïner zijn titel moet inleveren.

“Het was en is een grote eer”

De WBC steunt Klitschko in zijn politieke activiteiten in Oekraïne en begrijpt dat hij niet in staat is om in de nabije toekomst zijn titel te verdedigen. Daarom heeft de WBC Klitschko benoemd tot ‘Kampioen Emeritus’. Dit houdt in dat wanneer Klitschko weer besluit in actie te komen, hij direct voor de titel kan vechten. Andere Emeritus Kampioenen die met succes hun titels hebben heroverd zijn: Erik Morales, Bernard Hopkins en Floyd Mayweather Jr.

“Ik wil de WBC en haar president Don Jose Sulaiman bedanken voor de steun in onze strijd voor democratie en vrijheid in Oekraïne. Het was en is een grote eer om de WBC-titel in mijn bezit te hebben en ik heb hem altijd met trots gedragen. Het aanbod van de WBC geeft mij de theoretische mogelijkheid om terug te keren in de boksring. Op dit moment concentreer ik me volledig op de politiek in Oekraïne. Ik heb het gevoel dat de mensen mij hier nodig hebben,” aldus Klitschko.