Remy ‘The Flying Gentleman’ Bonjasky zal op zaterdag 8 maart in Zagreb voor het laatst in de ring te bewonderen zijn. De drievoudig K-1 World Grand Prix kampioen vecht dan tijdens GLORY 15 zijn officiële afscheidspartij tegen de Kroaat Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic.

Bonjasky vs Filipovic

Bonjasky, die aan zijn vliegende trappen en knieën de bijpassende bijnaam ‘The Flying Gentleman’ te danken heeft, kan terugkijken op een uitermate succesvolle carrière. In 2003, 2004 en in 2008 schreef hij het prestigieuze K-1 toernooi op zijn naam en wist overwinningen te boeken op namen als Badr Hari, Alistair Overeem, Gokhan Saki en Ernesto Hoost. Een naam die aan zijn lange lijst ontbreekt is Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic.

Laatstgenoemde schreef op 15 maart in de Arena Zagreb, overigens dezelfde locatie waar GLORY 15 plaats zal vinden, de K-1 World Grand Prix van 2012 op zijn naam. De 39-jarige Kroaat bereikte de finale na overwinningen op Jarrell Miller en Pavel Zhuravlev. In de finale werd hij na drie ronden unaniem als winnaar verkozen boven Ismael Londt.

Het programma is als volgt:

Remy Bonjasky vs Mirko Filipovic

Middengewicht contender toernooi

Jason Wilnis vs Sahak Parparyan
Tim Thomas vs Dustin Jacoby