De UFC heeft Antonio ´Bigfoot´ Silva voor negen maanden geschorst nadat er bij hem een te hoge concentratie testosteron werd aangetroffen. Naast de negen maanden schorsing moet de Braziliaan ook zijn ‘Fight of the Night’ bonus van 50.000 dollar aan Mark Hunt afstaan.

“Ik weet dat het niet mijn fout is”

“Alle vechters die aan UFC Fight Night deelnamen zijn op de dag van het evenement door een onafhankelijke derde partij getest en op Antonio ‘Bigfoot’ Silva na, slaagden alle vechters voor hun test. Hoewel Silva een medisch goedgekeurd programma voor testosteron vervangende therapie (TRT) volgt en hij alle voorafgaande testen met succes wist te doorstaan, konden we uit de resultaten van zijn test, die op de dag van het evenement werd uitgevoerd, opmaken dat zijn testosteronwaarde veel te hoog is,” aldus de UFC.

Silva gaf op Facebook zijn kant van het verhaal. “Maanden voor mijn gevecht bezocht ik in Brazilië UFC-arts Marcio Tannure om te beginnen met testosteron vervangende therapie (TRT). Dit programma werd goedgekeurd en erkend door een professional. Ik begon met de behandeling en twee weken voor mijn gevecht onderging ik alle testen die mij door de UFC waren opgelegd.”

“Omdat mijn testosteronwaarde zo laag bleef, kreeg ik de van arts het advies om de dosering te verhogen. Helaas werd de testosteronwaarde zo hoog dat ik nu geschorst ben. Ik volgde slechts het advies van iemand die verstand van zaken heeft. Ik weet dat het niet mijn fout is,” aldus Silva.