Remy Bonjasky heeft zijn Japanse fans niet het afscheid kunnen geven waar hij op gehoopt had. ‘The Flying Gentleman’ verloor zaterdag in het tot de nok toe gevulde Ariake Coliseum in Tokio op punten van Anderson ‘Braddock’ Silva en was bij het horen van de uitslag duidelijk verbaasd.

“Ze konden niet geloven dat ze gewonnen hadden”

“Ik ben ervan geschrokken. Ik geloof ook dat het team van Anderson Silva geschrokken is. Ze konden niet geloven dat ze gewonnen hadden. Het is een jurysport en dat moet ik respecteren. Ik heb het gevecht verloren, maar ik weet zeker dat de mensen in het publiek er ook anders over denken.”

Bonjasky kwam in 2001 voor het eerst in Japan in actie en wist in de jaren die daarop volgden maar liefst drie keer de K-1 World Grand Prix op zijn naam te schrijven. Bonjasky maakte na afloop van de partij van de gelegenheid gebruik om zijn Japanse fans te bedanken.

“Ze steunen mij al twaalf jaar. Ze waren geweldig voor mij. Zelfs toen ik een paar partijen op rij verloor bleven ze achter mij staan. Ik wens hen al het beste toe,” aldus Bonjasky.