Nieky ‘The Natural’ Holzken is nog steeds de nummer 1 in de GLORY weltergewicht divisie. De 30-jarige Helmonder schreef zaterdag in het Ariake Coloseum in Tokio het GLORY weltergewicht toernooi op zijn naam door overwinningen te boeken op Karapet Karapetyan en Joseph Valtellini.

“Deze overwinning is erg speciaal voor mij”

Holzken bereikte de finale na een zeer overtuigende overwinning op Karapetyan. Met misschien wel zijn sterkste wapen, zijn linkerhoek, sloeg hij Karapetyan in de eerste en tweede ronde tegen het canvas en ook in de derde ronde was het Holzken die de lakens uitdeelde.

In de finale stond hij tegenover de nummer 2 in de GLORY weltergewicht divisie, de Canadees Joseph Valtellini die eerder op de avond Raymond Daniels versloeg. Holzken stelde de overwinning in de laatste vijf seconden van de derde ronde veilig door de Canadees knock-out te slaan. Zijn toernooizege draagt hij op aan de in februari overleden Ramon Dekkers. “Deze overwinning is erg speciaal voor mij. Ik heb altijd met hem en Cor Hemmers getraind. Van Joseph kan ik alleen maar zeggen dat hij een geweldige vechter is en met wat meer ervaring van alle jongens in deze divisie kan winnen.”