Nieky Holzken beleefde een avond met gemengde gevoelens in het Ariake Coloseum in Tokio. De 30-jarige kickbokser uit Helmond schreef zaterdag voor een uitzinnig publiek het GLORY weltergewicht toernooi op zijn naam en won daarmee een bedrag van 100.000 dollar aan prijzengeld.

“Hij keek toe vanaf de sterren”

Holzken, de nummer 1 van de GLORY weltergewicht divisie, zijn wens was om te schitteren voor de in februari overleden Ramon Dekkers en dat deed hij ook. Met een eenzijdige overwinning op de Armeen Karapet Karapetyan bereikte Holzken de finale van het toernooi. Hierin stond hij tegenover de Canadees Joseph Valtellini, die eerder op de avond van Raymond Daniels won. Holzken stelde de overwinning in de laatste vijf seconden van de derde ronde veilig door de Canadees knock-out te slaan.

“Ik heb gezegd dat het mijn jaar zou worden en dat werd het. Ik heb het voor Ramon Dekkers gedaan, die ik in mijn hart bij me draag. Hij keek toe vanaf de sterren en gaf me de kracht, de linkerhoek en de leverstoot om iedereen neer te slaan,” aldus Holzken.

Ramon Dekkers had zich in onze ogen geen mooier eerbetoon kunnen wensen.