Voormalig wereldkampioen boksen Evander Holyfield heeft zondag veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd met ongepaste uitspraken over homoseksualiteit. Dit deed hij tijdens Celebrity Big Brother (UK).

“Het is een keuze”

Holyfield zei tijdens zijn eerste week in het Big Brother huis tegen Luisa Zissman dat homoseksualiteit een handicap is en dat het wel degelijk een keus is. “Als je geboren bent en je been staat niet goed, wat zou je doen? Je gaat naar de dokter en hij helpt je. Het enige wat ik je probeer te vertellen is, je weet hoe mensen met een handicap geboren worden? Je kunt niet zeggen omdat ze zo geboren zijn, je er niets aan kan doen. Ja, het (homoseksualiteit) is een keuze,” aldus de 51-jarige Amerikaan.

Direct na zijn uitspraken werd Holyfield op het matje geroepen en kreeg hijĀ in de zogenoemde ‘private room’ te horen dat deze uitspraken absoluut niet kunnen. De Britse openlijk homoseksuele zanger Boy George liet na de uitspraken van zich horen. “Jammer, ik had een enorme bewondering voor Mr. Evander Holyfield.”