UFC-president Dana White heeft maandag bekend gemaakt dat UFC bantamgewicht kampioen Dominick Cruz vanwege een liesblessure niet in staat is om op 1 februari in het Prudential Center in Newark zijn titel te verdedigen tegen Renan Barao. Door de blessure en het feit dat Cruz twee jaar geleden voor het laatst in actie kwam vanwege een gescheurde kruisband, moet de 28-jarige Amerikaan zijn titel inleveren.

“Deze jongen is al twee jaar uit de running”

“Dominick Cruz kwam in oktober 2011 voor het laatst in actie als gevolg van een gescheurde kruisband, die hij een tijd later weer blesseerde. En nu, in zijn voorbereiding op zijn partij tegen UFC interim kampioen Renan Barao, loopt hij een tweede- of derdegraads liesblessure op.”

“Dit is wat we nu gaan doen. Deze jongen is al twee jaar uit de running, daarom hebben we Renan Barao tot bantamgewicht kampioen gekroond en heeft Urijah Faber, één van de grootste sterren in de UFC die in 2013 vier keer in actie kwam en vier keer wist te winnen, het gevecht op korte termijn geaccepteerd,” aldus White.