Saul ‘Canelo’ Alvarez keert op 8 maart voor het eerst sinds zijn nederlaag tegen Floyd Mayweather Jr. terug in de ring. De immens populaire bokser uit Mexico zal het op die datum in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas opnemen tegen zijn landgenoot Alfredo ‘Perro’ Angulo.

“Hij was de beste optie om het tegen op te nemen”

De boksers gaan uit van een harde strijd en verklaren dat van elkaar wegrennen geen optie is. “Het enige wat je hoeft te doen is naar mijn laatste gevecht op Youtube kijken. Ik ga altijd vooruit,” aldus Angulo.

Toen verslaggevers Alvarez dezelfde vraag stelde, reageerde hij als volgt: “Mensen willen spektakel zien. Ze willen actie. Ze willen de mensen geen rondjes zien rennen zoals dat wel in mijn laatste gevecht gebeurde. Ik heb besloten om dit gevecht te accepteren omdat hij een sterke vechter is. Hij was de beste optie om het tegen op te nemen.”

Met van elkaar wegrennen, refereert Alvarez naar zijn partij tegen Floyd Mayweather Jr. De 23-jarige Mexicaan verloor in september vrijwel kansloos van de nummer één van de wereld. Het gevecht was een enorme hit en haalde een recordbedrag van 150 miljoen dollar aan pay-per-view opbrengsten binnen.