Anderson Silva heeft zijn droom om het tegen voormalig bokskampioen Roy Jones Jr. op te nemen nog niet opgegeven. De Braziliaan is herstellende van een beenbreuk die hij in zijn titelgevecht tegen Chris Weidman opliep en maakte bekend dat hij het eerst tegen Jones Jr. op wil nemen, alvorens hij weer voet in de Octagon zet.

“Stoppen zit nog niet in de planning”

“Dat is mijn doel wanneer ik weer beter ben. Vooral omdat ik voorlopig niet in staat ben om een MMA-partij te vechten. Roy is mijn grote idool,” aldus Silva. De 38-jarige Silva verloor op 28 december 2013 door een vreselijk beenbreuk voor de tweede keer op rij van Chris Weidman en leed daarmee voor het eerst in zijn glansrijke carrière twee nederlagen op rij.

Hoewel zijn familie hem liever ziet stoppen, wil Silva blijven doen waar hij van houdt, “Ik respecteer en begrijp hun bezorgdheid, maar stoppen is iets dat moet komen uit mijn hart. Stoppen zit nog niet in de planning. Ik focus me nu op mijn herstel. Ik wil het liefst zo snel mogelijk terugkeren. Dat is wie ik ben, het is een onderdeel van mijn geschiedenis.”