Wladimir Klitschko heeft ingestemd met de voorwaarden om op 26 april in Duitsland zijn wereldtitels te verdedigen tegen Alex Leapai uit Australië. Naar verwachting zal zowel Klitschko als Leapai een gigantisch geldbedrag aan het gevecht overhouden.

“Ik geloof dat mijn tijd is aangebroken”

Leapai is de eerste inwoner uit de Australische deelstaat Queensland die de kans krijgt om de titel, die eens in het bezit was van Muhammad Ali, Mike Tyson en Rocky Marciano, in zijn bezit te krijgen. Daar komt nog bij kijken dat het bedrag dat hij aan het gevecht zal overhouden een absoluut record is voor een inwoner uit Oceanië.

“Waar het mij om gaat is dat ik dit gevecht win. Ik denk nauwelijks aan het geld. Het enige waar ik nu aan kan denken is aan de omroeper die zegt: ‘en de nieuwe zwaargewicht kampioen van de wereld komt uit Australië’. Ik beloof heel Australië en Samoa dat ik de nieuwe wereldkampioen wordt. Ik geloof dat mijn tijd is aangebroken. Klitschko is al 14 jaar de wereldkampioen, maar ik zal daar een eind aan maken,” aldus Leapai.