Anderson Silva is er heilig van overtuigd dat niet Chris Weidman, maar hij op 28 december in Las Vegas als UFC middengewicht kampioen de Octagon zou hebben verlaten indien hij zijn been niet gebroken zou hebben. Dat vertelt de Braziliaanse MMA-legende aan GLOBO.

“Ik heb van mijn fouten geleerd en maak me nu alleen nog druk om mijn comeback”

“Ik geloof dat, als je aandacht besteed aan de technische details, je zult zien dat het blokkeren van die trap instinct was. Het was duidelijk niet iets waarop iemand zich kan trainen. Ik geloof niet dat Weidman het als een overwinning moet beschouwen. Het was een ongeluk en ik ben er vrij zeker van dat ik de partij zou hebben gewonnen.”

Silva werd onlangs succesvol geopereerd aan zijn been en moet rekenen op drie tot zes maanden hersteltijd. Indien Silva weer terug zal keren, staat hij er voor open om het voor een derde keer tegen Weidman op te nemen.

“Ik heb van mijn fouten geleerd en maak me nu alleen nog druk om mijn comeback. Als de UFC denkt dat ik nog een kans tegen Weidman verdien of dat moet verdienen, dan zal ik doen wat nodig is. Het maakt me niets uit of het voor de titel is of niet. Ik wil blijven doen waar ik goed in ben,” aldus Silva.