Michael Kuiper zet zijn MMA-carrière in de Verenigde Staten voort. De 24-jarige Tilburger heeft een contract getekend bij de Amerikaanse MMA-organisatie Titan Fighting Championship en zal op 27 februari zijn opwachting maken tegen Matt Riddle. Dat maakte Titan FC CEO Jeff Aronson onlangs bekend.

Kuiper vs Riddle

Kuiper werd in november vorig jaar vanwege tegenvallende resultaten door de UFC ontslagen. Met een record van 11-0 verloor Kuiper op 2 februari 2012 zijn UFC-debuut van de Braziliaan Rafael Natal. Ruim een half jaar laten was ‘Judo’, zoals zijn bijnaam luidt, wel succesvol. In het Pepsi Center in Denver won hij overtuigend van Jared Hamman. In zijn twee daaropvolgende partijen verloor Kuiper op submission van zowel Tom Lawlor als Brad Scott en kreeg hij te horen dat hij zijn carrière elders moest voortzetten.

De 27-jarige Riddle vocht al zijn professionele MMA-partijen in de Octagon en werd begin 2013 ontslagen nadat hij voor de tweede keer in zijn carrière positief werd bevonden op het gebruik van marihuana.