Darren Barker zet een punt achter zijn carrière als bokser. Dat maakte de 31-jarige Brit, ex-wereldkampioen bij de middengewichten, woensdag tijdens een persconferentie bekend.

“Wij hebben het geflikt maat!”

“Ik ben zo trots en blij op wat ik bereikt heb sinds ik mijn eerste nationale titel als kind won. Na het winnen van die titel kon ik al als een gelukkig man met pensioen gaan, maar met het winnen van alle grote titels ben ik een zeer, zeer gelukkig man. Ik kijk ernaar uit om rustig aan te doen en mijn leven door te brengen als fan. Ik wens al mijn landgenoten al het beste toe in hun carrières,” aldus Barker.

Een speciale groet stuurde hij naar zijn in 2006 overleden broer Gary: “Ik heb het allemaal voor mijn broer Gary gedaan, wij hebben het geflikt maat!”

Barker slaagde er eind vorig jaar niet in de IBF middengewicht titel te verdedigen tegen Felix Sturm. In de Porsche-Arena in Stuttgart besloot zijn trainer Tony Sims in de tweede ronde de handdoek in de ring te gooien omdat Barker moeite had zich staande te houden. Dit kwam omdat Barker, die in de laatste twee jaar aan beide heupen een arthroscopische ingreep heeft gehad, zijn heup al in de openingsronde had verdraaid.