World Boxing Council president Jose Sulaiman is vrijdag in Los Angeles op 82-jarige leeftijd overleden. Sulaiman werd in oktober aan zijn hart geopereerd, maar kreeg eind december complicaties waar hij nooit meer van wist te herstellen. Hij lag de laatste drie maanden in kritieke toestand in het University of California Hospital in Los Angeles.

‘President For Life’

Voordat Sulaiman in december 1975 aan de slag ging als president bij de WBC, was hij actief als amateurbokser, scheidsrechter, jury, trainer en bokspromotor. Sulaiman werd in 2006 opgenomen in de International Boxing Hall of Fame en in november kreeg hij de titel ‘President For Life’ tijdens de WBC-conventie in Bangkok toegewezen.

In een verklaring zei de WBC het volgende: “Wij betreuren het dat we jullie moeten informeren dat onze geliefde president Don Jose Sulaiman is overleden, moge hij rusten in vrede. Jose zal worden herinnerd als een man van integriteit, eerlijkheid en zijn zuivere hart.”

Naar verwachting zal Jose worden opgevolgd door zijn zoon Mauricio, die in 1992 door de WBC werd aangesteld als directeur Public Relations.