IBF licht zwaargewicht kampioen Bernard Hopkins had zich geen mooier verjaardagscadeau kunnen wensen. Hopkins kreeg op zijn 49ste verjaardag een telefoontje van Golden Boy Promotions CEO Richard Schaefer waarin hij te horen kreeg dat hij het in maart of april tegen de Kazaach Beibut Shumenov op zal nemen.

Hopkins vs Shumenov

“Ik heb Bernard op zijn 49ste verjaardag opgebeld en had een zeer aangenaam gesprek met hem. Ik vertelde hem hoezeer ik onze vriendschap waardeer en wat voor geweldig persoon hij is.”

“Ik zei dat ik hem een speciaal verjaardagscadeau wilde geven en ik heb het gevoel dat een titelgevecht voor zijn 49ste verjaardag hem de kans geeft om wederom geschiedenis te schrijven,” aldus Schaefer.

Hopkins veroverde de IBF-titel in maart vorig jaar door zijn landgenoot Tavoris Cloud te verslaan. Daarmee verbrak hij zijn eigen record door op 48-jarige leeftijd een wereldtitel te veroveren. Het gevecht tussen Hopkins en Shumenov zal of op 29 maart in het Barclays Center in Brooklyn of op 19 april in het Alamodome in San Antonio plaatsvinden.